Hudsygdomme

Regneksem, muk, knopper og knuder, allergier og sår, svampeinfektioner, bakterieangreb og soleksem er blandt de mange sygdomme, som kan ramme heste.

Tit kommer man ud til heste med sådanne problemer. Mange forskellige salver, cremer og fodertilskud er ofte brugt i lang tid med meget skiftende held. Forandringerne i huden er så alligevel ikke gået væk. Men desværre har hudsygdommene så udviklet sig en del. Det vil selvfølgelig også betyde, at behandling kan blive vanskelig og i hvert fald skal gennemføres igennem lang tid.

Der er desværre sjældent mirakler at finde, men ved et godt samarbejde med hestenes ejere finder jeg ofte frem til løsninger, der kan kurere eller i hvert fald begrænse sygdommenes betydning for hesten og dens velvære og daglig anvendelse.

Gentagne besøg kan ofte være nødvendige for at hjælpe mod specielle sygdomme.

Et eller to eller flere besøg uden anvendelse af særlige hjælpemidler kan løse mange af opgaverne. Medicinske behandling og /eller vask med specielle shampoo og andre overfladebehandlinger kan hjælpe mange heste.

Hvis denne almindelige håndtering ikke virker eller hvis hesten gener fra starten virker mere udfordrende kan flere former for undersøgelse vise sig aktuelle.

Blodprøver, hudskrab eller biopsier samt egentlige allergivurderinger er muligheder som John har rutine i at anvende for at hjælpe heste med hudproblemer.

Forskellige tilskud kan i nogle tilfælde hjælpe hestene. Det fungerer dog bedst som støtte i heling. Det er sjældent, at tilskud og foderreguleringer alene kan helbrede hudsygdomme hos heste.

Hudsygdomme hos heste